Sabtu, 26 Zulkaedah 1438 / 19 Ogos 2017
 • Waktu Solat
   
  Imsak
  5:41
  Subuh
  5:51
  Syuruk
  7:06
  Zuhur
  13:14
  Asar
  16:18
  Maghrib
  19:18
  Isyak
  20:27

Berita

SHAH ALAM  17 Ogos  - Bagi memberi ruang kepada semua pimpinan Pertubuhan Islam Bukan Kerajaan (NGO-i) untuk berkongsi idea dan bertukar-tukar pandangan dalam usaha memertabatkan Agama Islam, satu majlis Silaturahmi Pengerusi MAIS bersama (NGO-i) Selangor telah diadakan bertempat di Dewan Muktamar, Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Selangor (JAKESS).

PUTRAJAYA 11 Ogos  –  Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) telah melayakkan diri ke peringkat Kebangsaan apabila telah dianugerahkan dengan Anugerah EMAS dalam Konvensyen Team Excellence Peringkat Wilayah Tengah 2017 yang diadakan di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya (PICC) anjuran Perbadanan Produktiviti Malaysia (MPC).

DAMANSARA 8 Ogos -  Bagi membangunkan jati diri kanak-kanak orang asli sekitar Selangor untuk menjadi lebih kreatif dan inovatif dalam aspek pendidikan dan pembangunan kendiri, Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dengan kerjasama Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan Persatuan Kebajikan Dan Pengurusan Islam Negeri Selangor (PKPI) telah menganjurkan program Jalinan Kasih Kanak-Kanak Orang Asli Negeri Selangor Dan Majlis Sumbangan Tanggungjawab Sosial Korporat (CSR) PKNS kepada (PKPI) yang diadakan di KIDZANIA.

SERENDAH 3 Ogos  -  Bahagian Pemulihan Al Riqab, MAIS telah mengadakan Perbincangan Persefahaman Dan Lawatan Tapak di Pusat Pemulihan Baitul Islah, Serendah oleh AADK pada 3 Ogos 2017. Perbincangan tersebut dipengerusikan oleh YBhg. Dato’ Bakhtiar bin Hussin, Setiausaha MAIS. Delegasi daripada AADK diketuai oleh YBhg. Dato’ Dr. Abd. Halim bin Mohd Hussin, Ketua Pengarah AADK.