Rabu, 27 Muharram 1439 / 19 Oktober 2017
 • Waktu Solat
   
  Imsak
  5:41
  Subuh
  5:51
  Syuruk
  7:06
  Zuhur
  13:14
  Asar
  16:18
  Maghrib
  19:18
  Isyak
  20:27

Berita

SHAH ALAM 14 Oktober  -  Konvensyen Keluarga Islam Selangor 2017 anjuran Bahagian Dakwah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dengan kerjasama Gabungan NGO-I Kluster Dakwah Muslim & Non Muslim di bawah Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) telah diadakan di Dewan Masjid Negeri.

UMUT 6 OKT -  Program Tautan Ukhwah Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) 2017 dengan tema ‘Ukhwah Tunjang Kejayaan’ menyajikan pelbagai aktiviti menarik untuk kakitangan dan pegawai yang telah diadakan di Swiss Garden Beach Resort Damai Laut selama 3 hari 2 malam.

Merujuk kepada kenyataan Dr Zamihan bin Mat Zin dalam sesi ceramahnya di Masjid Diraja Tengku Ampuan Jemaah Bukit Jelutong, Shah Alam pada 7 Oktober 2017 yang didakwa mengkritik Institusi Diraja, Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) menegaskan bahawa pendapat Dr Zamihan bin Mat Zin dalam ceramah tersebut tidak menggambarkan pendirian MAIS atau Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) berhubung perkara tersebut. 

KLANG 3 Oktober   –  Bahagian Pendaftaran Muallaf, Sektor Pembangunan Sosial , Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) dan Rumah Perlindungan Muallaf Baitul Salam, Lembaga Zakat Selangor (LZS) telah dikunjungi oleh delegasi Majlis Agama Islam Dan Adat Istiadat Melayu Kelantan (MAIK).

SHAH ALAM 26 September  -  Majlis Agama Islam Selangor (MAIS) telah menerima kunjungan delegasi China daripada ARA HALAL Development Services Centre, Zhengzhou City Henan China yang diketuai oleh Encik Abdul Rahim Albert Hsiu, Pengurus Besar, ARA HALAL Development Services Centre.