Khamis, 20 Zulhijjah 1440 / 22 Ogos 2019

Berita

MAIS AGIH DAGING KORBAN KEPADA WARGA KERJA SEMPENA PROGRAM IBADAH KORBAN

SHAH ALAM 4 September  – MAIS melalui Kelab Sukan Dan Kebajikan (KSK) MAIS telah melaksanakan ibadah korban dengan mengadakan Program Ibadah Korban di Bangunan Sultan Idris Shah.

Dalam program ini menyaksikan sebanyak 16 ekor lembu dikorbankan membabitkan Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), Jabatan Mufti Selangor (JMS), Jabatan Kehakiman Syariah Negeri Selangor (JAKESS) dan Perbadanan Wakaf Selangor (PWS) dengan agihan daging diberi kepada warga kerja bangunan Sultan Idris Shah dan orang awam.

Ibadah korban ini dilaksanakan secara gotong royong oleh warga kerja Bangunan Sultan Idris Shah yang terlibat secara langsung dari segi penyembelihan, pemotongan dan juga agihan daging korban. Ibadah korban ini juga menjadi wadah untuk mengeratkan lagi hubungan silaturrahim antara pegawai-pegawai MAIS, JAIS, JAKESS, Jabatan Mufti Selangor dan Perbadanan Wakaf Selangor (PWS).

Melalui program seperti ini, diharapkan warga kerja MAIS dapat menjalankan ibadah korban yang dituntut dalam Islam dengan sempurna. Selain itu, program ini juga dapat mengukuhkan lagi hubungan silaturrahim dan mewujudkan ukhwah sesama insan di kalangan warga kerja Bangunan Sultan Idris Shah.

Majlis telah dihadiri Dato’ Setia Haji Mohd Tamyes bin Abd Wahid, Dato’ Seri Utama Diraja Mufti Selangor, Dato’ Haji Haris bin Kasim, Pengarah JAIS dan Dato’ Bakhtiar bin Hussin, Setiausaha MAIS dan warga kerja Bangunan Sultan Idris Shah.